X

In Europa se prefera schimbul cultural, in Statele Unite - sportul si aventura

In timp ce 82% dintre copii isi doresc sa mearga la o scoala de vara, 87% dintre parinti sunt de acord cu aceasta idee. Copiii pot invata absolut orice, de la chineza la economie, teatru sau cum sa devina asi in Formula 1 sub indrumarea legendelor. Preturile variaza si ele, de la cateva sute de lei pentru scolile interne la mii de euro pentru scoli de vara din afara.

Aproximativ 82% dintre tineri sustin ca isi doresc sa mearga la o scoala de va­ra, insa procentul parintilor care sunt de acord cu aceasta idee este si mai mare, 87%, potrivit cercetarilor. In Europa, in general copiii aleg scoli la care sa invete si mai multe, balanta inclinand spre schimb cultural. In State, copiii prefera sa mearga in scoli de vara cu profil sportiv sau unde aventura este ideea de baza. In muntii elvetieni se afla una dintre cele mai prestigioase scoli de vara, in orasul idilic Flims-Laax, pentru copii cu varste intre 7 si 16 ani. Aici, tinerii iau lectii de engleza, franceza, germana si spaniola. In program sunt incluse si activitati precum fotbal, hochei, atletism, alpinism, rafting, echitatie sau arte mar­tiale. In timpul seratelor, copiii cu incli­natii artistice isi pot expune lucrarile. Pretul pentru trei saptamani de cursuri la Flims-Laax, in cantonul Grisunilor, variaza intre 4.300 si 5.300 de euro.

La Motorsport, lectii cu Kevin Young

Copiii intre 10 si 16 ani care viseaza sa devina urmatorul Schumacher pot merge la Camp Motorsport, in Virginia, SUA, unde pot invata toate trucurile pentru a deveni asi in Formula 1, sub indrumarea legendarului Kevin Young. Dincolo de aspectele tehnice ale cursu­rilor, acest program are ca scop sa-i in­vete pe copii cum sa-si „conduca“ viito­rul si cum sa-si construiasca incre­derea in sine. Doua saptamani de lectii costa 2.550 de dolari (2.073 de euro).
Pentru invatarea limbilor straine, unele dintre cele mai bune scoli de vara sunt Marbella, pentru spaniola, si War­minster, pentru engleza. La Marbella cursurile se fac pe grupe de varsta, iar patru saptamani de invatat spaniola costa aproximativ 2.200 de euro. In afara de limbi straine, copiii pot participa la activitati de teatru, ateliere cu teme culturale, de flamenco etc. La fel ca la majoritatea scolilor de vara, copiii pot opta si pentru activitati sportive, precum polo, baschet sau tir cu arcul. La War­minster, copiii intre 11 si 17 ani pot in­vata engleza cu accent britanic. Pe langa cele 15 ore pe saptamana de engleza, scoala ofera activitati precum IT, teatru, inot, echitatie, tenis, golf sau navigatie. Pretul pentru doua saptamani este de aproximativ 2.500 de euro. Daca parintii considera globalizarea si intelegerea unei culturi total diferite esentiale in edu­catia copilului, exista si varianta ca tinerii intre 14 si 18 ani sa studieze in China. Pe langa cursurile de limba chineza, scoala de vara de la Beijing ofe­ra si cursuri de literatura si arta, socio­logie, drept sau astronomie. Pretul de 1.300 de euro acopera doua cursuri timp de o luna, iar pentru fiecare curs supli­mentar se platesc aproximativ 400 de euro.

Pentru limba franceza una dintre cele mai renumite scoli de vara este Le Chateau, la cateva minute de plajele de pe Coasta de Azur. Rata de succes la examenele DELF a celor care au fost la aceasta scoala de vara a fost de 98% anul trecut. Pretul este de 354 de euro pe saptamana, iar cazarea costa 721 de euro pe saptamana. Activitatile recreative includ vizite la Cannes sau Monaco.


La Oxford, afaceri si filosofie pentru 5.300 de euro


Pentru cunostinte aprofundate, tinerii cu varste intre 16 si 21 de ani pot merge si la scoala de vara de la Oxford, unde programul include lectii de econo­mie si afaceri, politica, fiolosofie, relatii internationale, literatura, istorie sau matematica. Pentru patru saptamani la Oxford pretul este de aproximativ 5.300 de euro, inclusiv cazarea si micul dejun. La scoala de vara de la Harvard, tinerii pot studia aproape orice, de la limba engleza la sanscrita si la studii afro-americane, jurnalism, economie, afaceri sau astronomie. Preturile ajung la peste 8.000 de euro (aproximativ 10.000 de dolari), inclusiv cazarea.

De la cateva sute la cateva mii de lei pentru cursuri in tara


In tara, tinerii pot participa la scoala de vara Force, la Sarata Monteoru, timp de 10 zile, costul fiind de 470 de lei. Scopul programului este sa contribuie la dezvoltarea si la conturarea viitorului prin traininguri, ateliere de lucru si de creatie, activitati sportive, jocuri, actiuni de responsabilitate civica si consiliere in cariera. Scoala ofera si cursuri de comunicare, lucru in echipa, mana­gementul timpului si al proiectelor, pre­cum si business game-uri si activitati practice in care participantii vor putea aplica in mod direct cunostintele nou invatate. Activitatile distractive si recrea­tive includ excursii in zona Sibiului, teambuildinguri, activitati de ecologi­zare, jocuri de echipa, petreceri tematice, seri de film etc. Scoala de vara de la Cumpatu din luna iulie se adreseaza studentilor si are trei serii: scriere crea­tiva (3-10 iulie); arta actorului (10-17 iulie); fotografie (17-24 iulie). Cazarea completa (cu trei mese/zi) pentru parti­cipantii la serile saptamanale este asigu­rata la Vila Piatra Soimului, la 20 de minute de centrul orasului Sinaia. Taxa de participare pentru sapte zile (o serie) este de 1.400 de lei de persoana, dar nu include transportul. Si HR Management Club organizeaza cea de-a IV-a editie a scolii de vara dedicata celor care doresc sa isi dezvolte o cariera in domeniul resur­selor umane, HR Club Next Gene­ration 2010. Evenimentul are loc in perioada 6-17 septembrie 2010 si se adreseaza unui numar de 20 de studenti sau masteranzi ai universitatilor din Romania. Pe parcursul celor 10 zile participantii vor avea ocazia sa discute anumite probleme existente in acest domeniu cu alti studenti cu aceleasi interese, dar si cu reprezentanti de la diferite companii, care ii vor ajuta sa castige experienta si le vor oferi o ima­gine mai clara asupra viitorului lor profe­sional.

Participarea este gratuita, sub forma burselor acordate de HR Club si de sponsorii proiectului, insa cazarea pe parcursul evenimentului nu este asi­gurata.

Pentru cei mici: saptamana culinara sau cele sapte minuni ale lumii


Scolile de vara se organizeaza si pen­tru cei mici. In general, aceste scoli sunt ateliere de creatie. InteresArt organi­zeaza, in Bucuresti, scoli de vara de o saptamana cu teme variate: atelier mo­delaj lut si ceramica - copiii modeleaza obiecte din lut pe care le picteaza si le finiseaza; pictura pe sticla/obiecte deco­rative - picteaza cani, vaze, obiecte tip vitraliu cu vopsea speciala de sticla; saptamana culinara - cei mici gatesc dulciuri si mancaruri simple; marionete si papusi - copiii le confectioneaza din materiale textile, ate sau nasturi. Pentru doua ateliere pe saptamana in iunie pretul este de 200 de lei.

In august, pen­tru cinci saptamani cu doua ateliere pe zi, pretul ajunge la 300 de lei, iar sedinta indi­viduala costa 35 de lei. O alta scoala de vara ofera cursuri intensive de pic­tura, pentru copii intre 5 si 10 ani, orga­nizate de Agora Studio tot in Bucuresti. Sedin­tele contin teme practi­ce si crea­tive, no­tiuni de baza in desen si compo­zitie, notiuni legate de amestecul cromatic, notiuni de istoria artei si tehnici: acua­rela, tempera, colaj, acrilice, pastel. Un curs contine opt sedinte, de-a lungul a do­ua saptamani, taxa de participare fiind de 450 de lei.

CLEVER children

O alta scoala de vara este orga­nizata de Clever Children si se adreseaza copiilor intre 6 si 13 ani. Scoala de vara este organizata pe sase module, de-a lungul a 10 zile, si costa 540 de lei pentru un copil, pentru familiile cu mai multi copii oferindu-se un dis­count. Programul ofera copiilor sase module: cele sapte minuni ale lumii contemporane, dino­zaurii pitici, reguli de bune maniere, teh­nici de comunicare pentru copii, orga­nizare si manage­men­tul timpului si lectii despre minifinante, pusculita copilului.

COMENTARII:

Foarte interesante cursurile Clever! Copilul meu nu a simtit cand au trecut doua ore la curs, mai ales ca il trezeam sambata dimineata.Felicitari! O sa revenim!

de Oana pe 18.06.2010 la 11:28

 

Fetita mea a facut doua cursuri la Clever Children si a fost foarte incantata de ceea ce a invatat si de domnisoara trainer. Au teme foarte interesante si utile pentru copii.

de Madalina pe 18.06.2010 la 09:30

 

Citeste articolul de la sursa