X

Ce este portofoliul educational?

Portofoliul educational, ca modalitate de evaluare a elevilor, este o masura importanta la care face referire noua Lege a Educatiei Nationale.

Portofoliul educational include totalitatea diplomelor, a certificatelor sau a altor inscrisuri obtinute in urma evaluarii competentelor dobandite sau a participarii la activitati de invatare, in diferite contexte, precum și produse sau rezultate ale acestor activitati, in contexte de invatare formale, nonformale și informale.

Utilizarea lui debuteaza incepand cu clasa pregatitoare și reprezinta cartea de identitate educationala a elevului.

Portofoliul educational va fi luat in calcul in cadrul admiterii la liceu. In cazul in care numarul de candidati este mai mic decat numarul locurilor disponibile, admiterea la liceu se va realiza in totalitate pe baza portofoliului educational.

Daca numarul de candidati este mai mare decat numarul locurilor oferite de unitatea de invatamant, admiterea la liceu se va realiza luand in calcul in proportie de 70%: portofoliul educational, media de absolvire a invatamantului obligatoriu, media obtinuta la evaluarea nationala din clasa a IX si in proportie de 30% nota obtinuta la examentul de admitere organizat de liceu. In cazul mediilor egale, diferentierea se face pe baza portofoliului educational. Sursa http://www.edu.ro/

 

Diplomele cu filigran CLEVER children

Cursurile CLEVER children completeaza invatamantul obligatoriu de stat. Programele de training se organizeaza pentru copiii de gradinita, scoala generala si liceu la sediul centrelor acreditate din Bucuresti, Ploiesti si Constanta sau direct la sediul institutiilor mai sus mentionate, la solicitarea parintilor si a cadrelor didactice.

CLEVER children cuprinde 7 cursuri de scurta durata care au intre patru si opt lectii desfasurate sambata sau in timpul saptamanii, pe tot parcursul anului scolar si in timpul vacantei de vara. La finalul fiecarui curs, copiii vor primi diploma cu filigran CLEVER children aferenta programului finalizat. Cursurile CLEVER children nu implica vreun examen, sunt programe de evaluare continua.

 

Cum obtin diploma CLEVER children?

Odata cu inscriera in cadrul fiecarui program CLEVER children, copiii vor primi la prima lectie caietul de curs si foaia matricola cu un numar unic de inregistrare pe plan national in reteaua de centre acreditate CLEVER children. La finalul fiecarui program de instruire, copiii care au minim 75% prezenta la curs si care vor realiza un scurt proiect educativ specific fiecarui curs vor primi diploma cu filigran CLEVER children care completeaza portofoliul educational al elevului. Diploma va fi insotita de foaia matricola care confirma participarea copilului in cadrul programului organizat de CLEVER children.

Pentru a vedea lista completa de cursuri – click aici.

Pentru detalii despre inscrieri si orar – click aici.

Informatii suplimentare – click aici.

 

 Revino la lista noutatilor pentru cursuri copii