X

Fiecare copil ar trebui sa aiba cei sapte ani de acasa, dar majoritatea parintilor sunt ocupati, in special cu serviciul, si nu au timp sa-si invete copiii codul bunelor maniere. Doi bucuresteni au infintat o firma in 2007 care ii pregateste pe micuti pentru lucrurile mari: management, bune maniere, studii de IT. Rezultatul? O cifra de afaceri de 50.000 euro.

"Draga Vio,

Iti multumesc foarte mult ca ma inveti sa fiu politicoasa. Eu trebuie sa-ti multumesc tie si mamei mele. Tie pentru ca ai facut acest curs si pentru ca ai implicat si alti copii. Mamei pentru ca m-a inscris la tine. Mi-a facut o mare placere sa te cunosc si iti multumesc din nou. Mama si tata au fost foarte fericiti pentru mine".

Cum ar fi ca baietelul sau fetita dumneavoastra sa va vorbeasca asa la numai sase ani? Doi oameni de afaceri s-au gandit ca o scoala de bune maniere ar putea fi profitabila. Si a fost!

Violeta Lupu si Adrian Dascalu sunt cei doi bucuresteni care au demarat in 2007 scoala privata CleverBS. Imediat dupa absolvirea facultatii de fizica, cei doi au lucrat in domeniul educatiei unde au trecut prin etapele necesare formarii profesionale a acestora: traineri, coordonatori programe educationale, manageri in cadrul companiilor de training din Romania. Urmatorul pas a fost demararea afacerii, cu o investitie initiala de aproximativ de 3.000-4.000 de euro. Mai exact, au cumparat echipamentele tehnice necesare pentru start-up."Investitiile ulterioare, ca, de exemplu, licentele de training pe care le-am cumparat, investitia in realizarea francizei de training pentru copii si organizarea evenimentelor pe care le pregatim au fost facute exclusiv din profitul realizat de companie", ne spune Violeta Lupu.

 

Ce inseamna cursul de bune maniere pentru copii?

Cursurile pentru copii se desfasoara permanent, cu o pauza in luna august, inca din anul 2008 cand firma a inceput sa organizeze acest curs specializat, spun reprezentantii companiei. "Acest curs ii invata pe copii despre comunicarea verbala si nonverbala si vor sti sa recunoasca ulterior, dupa pozitia mainilor sau a corpului, daca interlocutorul este reticent la conversatie sau daca este interesat de discutie. Vor invata despre comportamentul civilizat la masa, indiferent daca merg la mese festive sau la fast-food, invata despre cum ofera sau primesc in mod corect cadouri, flori sau carti", ne explica antreprenoarea. Ea spune ca cei mai multi copii sunt incantati de discutiile despre obiceiurile din alte tari sau cand afla cu surprindere ca orice carte poate fi oferita in dar fara a fi ambalata sau pusa intr-o punguta de cadouri. De asemenea, ordinea in care utilizeaza tacamurile la restaurant este una dintre lectiile preferate ale micilor invatacei.

Cursul de bune maniere consta in patru lectii a cate doua ore fiecare, dar pentru copiii de alta nationalitate care traiesc in Romania, compania recomanda ca trainingul sa fie prelungit cu una sau doua lectii suplimentare. Pentru bunele maniere pe care copilul sau le dobandeste la scoala, parintele trebuie sa scoata din buzunar suma de 390 de lei, insa pentru grupe mai mari se aplica reduceri de 10-20%.

 

MBA-ul copiilor

Pe langa cursurile de bune maniere, compania mai ofera cursurile "MBA-ul copiilor", care costa 790 lei, "NLP Training for Successful Kids" (540 lei) si "International IT Training for Kids - EqualSkills" (560 lei) si programul "STIE TOT" de cultura generala.

MBA-ul copiilor este un training in cadrul caruia copiii invata cum sa comunice eficient, cum sa-si promoveze imaginea personala si sa-si descopere propria personalitate, cum sa-si organizeze timpul, sa negocieze, sa lucreze in echipa, dar si individual.

Cei doi antreprenori ofera in prezent si franciza pentru cursurile pentru copii. Acestia estimeaza ca cifra de afaceri pentru urmatorul an va creste datorita francizei cu 25.000 de euro.

Citeste articolul de la sursa