X

 

„Ajuta un copil sa invete ceea ce nu il invata scoala!”


Directioneaza 20% din impozitul pe profit datorat statului de catre compania pe care o reprezenti catre ATCAAR – Departamentul „Educatie Copii si Tineri”.

 Despre Campanie

 • Campania „Ajuta un copil sa invete ceea ce nu il invata scoala!” vizeaza participarea copiilor din zonele rurale ale Romaniei in cadrul programelor extrascolare prin intermediul carora copiii isi vor forma si dezvolta abilitati de viata precum atitudinea, comportamentul, limbajul, gandirea creativa si stima de sine care contureaza si definesc personalitatea copiilor, viitori adulti ai Romaniei.
 • Campania a aparut din necesitatea de a dezvolta abilitatile de viata ale copiilor din zonele rurale ale Romaniei, considerate de specialisti in domeniu, cadre didactice si psihologi deopotriva, esentiale pentru dezvoltarea personala si succesul in viata al copiilor.
 • Invatamantul traditional este necesar, dar nu suficient pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor. Informatiile academice transmise copiilor pe parcursul anilor de scoala trebuie completate de insusirea abilitatilor de viata esentiale pentru dezvoltarea armonioasa a personalitatii si comportamentului copiilor.

Prin aceasta donatie veti sprijini copiii cu rezultate foarte bune la invatatura, dar si copii din medii defavorizate sa participe gratuit in cadrul cursurilor de dezvoltare personala care ii vor ajuta sa se integreze emotional si intelectual in societate.

 

Beneficiarii Campaniei

Grupul tinta de copii care vor fi instruiti gratuit in anul scolar 2012 – 2013 prin intermediul campaniei „Ajuta un copil sa invete ceea ce nu il invata scoala!” va fi format din copii care vor fi selectati pe baza urmatoarelor criterii:

 • Varsta: copii cu varste intre 6 si 14 ani
 • Domiciliul: zone rurale din Ilfov, Arges, Cluj, Dolj, Iasi si Prahova
 • Criterii de selectie: copii cu rezultate foarte bune la scoala (olimpici, premianti, castigatori ai concursurilor judetene si nationale) si copii cu potential din medii defavorizate
 • Beneficii: burse extrascolare constand in participarea in cadrul programelor de dezvoltare a abilitatilor de viata

 

Rezultate asteptate

Pentru comunitate:

 • Accesul copiilor din zonele rurale la programe educationale de dezvoltare personala
 • 300 de copii instruiti in cadrul programelor de dezvoltare personala CLEVER children
 • Dezvoltarea abilitatilor de viata pentru copii, membri ai comunitatii rurale, viitori adulti care vor contribui pe termen lung la dezvoltarea comunitatii

Pentru sponsor:
Promovarea sponsorului pentru contributia si implicarea in derularea campaniei:

 • Comunicate de presa
 • Banner si articole pe pagina web a asociatiei ATCAAR
 • Stiri pe retelele sociale Facebook si LinkedIn
 • Flyere si postere despre campanie in scolile din mediul rural
 • Mesaj promotional la radio

 

Despre ATCAR

   
Asociatia de Training pentru Copii, Adolescenti si Adulti din Romania este organizatie neguvernamentala, non-profit, independenta si apolitica.

 

ATCAAR reuneste persoane fizice romane si societati comerciale care au ca obiect principal de activitate instruirea si formarea profesionala si personala a copiilor, tinerilor si adultilor din Romania.

Scopul ATCAAR: Sa dezvolte programe educationale extrascolare pentru copii care sa ii ajute sa se integreze emotional si intelectual in societate si sa ofere burse extrascolare copiilor cu rezultate foarte bune la invatatura, precum si copiilor din medii defavorizate.

 

Ce trebuie sa stiti despre
Legea 32/1994 privind sponsorizarea


 • Pesoanele juridice romane care efectueaza sponsorizari beneficiaza de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizarii
 • Potrivit art. 21 alin. 4 lit. p) din Codul Fiscal, contribuabilii care efectueaza sponsorizari potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, scad din impozitul pe profitul datorat statului sumele aferente sponsorizarii in limita minima precizata mai jos:

a) 3‰ din cifra de afaceri

b) 20% din impozitul pe profit datorat statului

Pentru a directiona 20% din impozitul pe profit al firmei catre asociatia ATCAAR, va rugam sa completati contractul de sponsorizare pe care il puteti descarca aici.

Sponsorizarea este total deductibila din impozit, daca se face pana la 31 decembrie 2012.